dimecres, 14 de març del 2018

Setmana de la Igualtat de Gènere


Hola lectors i lectores de l’Aula Socioeducativa d’Avinyó,

Aquesta setmana a l’Aula Socioeducativa hem fet l’homenatge que mereix el dia 8 de Març, Dia de la Igualtat de Gènere.
A l’Aula hem treballat diferents contes que narren històries amb estereotips i diferències marcades entre homes i dones. 
El dimarts i dimecres amb el grup de  grans i mitjans hem llegit  “El desig de la Ruby” una història real explicada amb les paraules de la néta de la protagonista de la història una noia nascuda a la Xina i que es va haver d’esforçar molt més que la resta dels nens de la seva família per tal de poder anar a la universitat. 

Poc a poc les seves cosines s'anaven casant i marxant a casa dels seus marits, la Ruby temia que en poc temps la que havia de marxar seria ella.
Però finalment els seu avi li va pagar els estudis. A la universitat van estar molt contents d'acceptar a la Ruby com a una de les primeres estudiants de sexe femení

Els nens més grans que assisteixen a l'aula

El grup de mitjans són una bona colla

Després del conte hem fet un mural amb una frase de la Malala Yousafzai en el que cada nen i nena han pogut plasmar els seu propi desig en vers la igualtat i el respecte.


Amb el grup dels més  petits hem treballat el conte de l’Artur i la Clementina.

La Clementina es va casar amb l’Artur somiant una vida plena d’aventures .  L’Artur de mica en mica la va arraconar a casa i li va tallar les ales als seus somnis fent-li creure que la Clementina no era capaç d'aconseguir les seves fites.  Finalment la Clementina decideix anar a veure el món lluny de l’Artur.
Després li hem fet un homenatge a la Clementina fent una tortuga de plastilina, els nens han gaudit molt d’aquesta activitat.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

SETMANA DE CARNESTOLTES

Aquesta setmana hem celebrat el Carnestoltes amb tots els grups, amb difresses, pijames i complements variats! També hem fet un taller de Ca...